10 vragen over zonnepanelen

Alles over zonnepanelen

Via onze kanalen merken we dat mensen veel vragen hebben over zonnepanelen en de werking er van. Vandaar dat het ons goed lijkt om ze op zijn tijd de vragen te categoriseren en hier te plaatsen op ons blog. Lees hier 10 vragen over zonnepanelen.

1. Hoe werken zonnepanelen?

De zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zetten zonlicht om in elektriciteit. De elektriciteit die genereerd wordt door de zonnepanelen is gelijkstroom, oftewel DC (Direct Current). Huishoudelijke apparaten hebben wisselstroom (AC: alternating current) nodig. Om de stroom van de zonnepanelen bruikbaar de maken gaat deze eerst door een omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom om naar wisselstroom. De wisselstroom gaat via de meterkast naar de stopcontacten.

2. Hoe weet ik of zonnepanelen rendabel zijn voor mijn huis of onderneming?

Om nauwkeurig te berekenen of zonnepanelen rendabel zijn voor jouw huis of onderneming zal onderzocht moeten worden met welke zonnepanelen je de laagste prijs per kWh hebt. De laagste prijs per kWh rekenen we uit aan de hand van een 5-tal zaken: de productengarantie, het aantal zonnepanelen, het Wattpiek vermogen, de degradatie en de conversie. Om de berekening goed te onderbouwen maken we bij ZonnepanelenPlus gebruik van geavanceerde satellietfoto’s.

3. Is schaduw een probleem voor mijn zonnepaneleninstallatie?

Schaduw op je zonnepanelen kan de opbrengst verminderen. Bij een installatie met conventionele zonnepanelen kan het zonnepaneel dat tijdelijk in de schaduw ligt de totale opbrengst verlagen.

Om dit tegen te gaan hebben de zonnepanelen van Sunpower ingebouwde by-pass diodes, zodat er een alternatieve stroomroute beschikbaar is en de elektriciteit kan doorstromen.

Voor extra ondersteuning bij tijdelijke schaduw kunnen ook optimizers worden geïnstalleerd. Dit zijn slimme kastjes die onder het afzonderlijke zonnepaneel worden gemonteerd en ervoor zorgen dat de energieopbrengst zo hoog mogelijk is.

4. Zal een installatie met zonnepanelen genoeg zijn voor mijn energieverbruik?

Ons doel is om jouw huis of onderneming te voorzien met een installatie die aan je elektriciteitsbehoefte voldoet. Dit kunnen we, zoals uitgelegd bij vraag 2, nauwkeurig berekenen wanneer je bij ons een gratis dakscan aanvraagt. Zo kunnen we rekening houden met alle bepalende factoren.

5. Wat gebeurt er ’s nachts of bij bewolking?

’s Nachts maak je gebruik van het reguliere stroomnet, waarbij je de krediet gebruikt die je overdag terug hebt geleverd aan het stroomnet.

Om zonnepanelen optimaal te laten presteren hebben ze uiteraard direct zonlicht nodig. De door ons geleverde zonnepanelen van Sunpower zijn ideaal voor het Nederlandse klimaat en genereren ook stroom bij bewolking.

6. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn huis of onderneming?

Om te weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt kun je bij ons gratis een dakscan aanvragen en je huidige verbruik doorgeven. Alleen op deze manier kan je een accurate berekening ontvangen.

7. Kan een installatie met zonnepanelen tegen harde wind en hagel?

De door ons geleverde zonnepanelen van Sunpower zijn getest onder de meest zwarte omstandigheden waaronder flinke temperatuurwisselingen, stormachtige wind, hagel en meer.

8. Hoelang gaan zonnepanelen mee?

De zonnepanelen van Sunpower hebben een garantie van 25 jaar. Ter vergelijking: conventionele zonnepanelen bieden vaak een garantie van 10 tot 12 jaar. Sunpower voorspelt dat hun zonnepanelen een bruikbare levensduur hebben van meer dan 40 jaar.

9. Hoe weet ik of mijn installatie met zonnepanelen wat oplevert?

Bij een installatie krijg je een account om in te loggen waarbij je kan zien hoe je zonnepanelen presteren. Met een App op je telefoon kun je de dagelijkse opbrengst aflezen.

10. Wat voor onderhoud hebben zonnepanelen nodig?

Een installatie met zonnepanelen is normaliter onderhoudsvrij. Vuil op de panelen wordt door de regen en wind verwijderd. Het is natuurlijk altijd goed om zo nu en dan te controleren of er geen grote objecten zoals takken zijn opgewaaid.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram