Hoger energielabel met zonnepanelen

Een hoger energielabel met zonnepanelen? Dat is mogelijk. Een hoger energielabel is een van de vele redenen waarom men tegenwoordig zonnepanelen koopt. In 2015 heeft de Rijksoverheid aan ongeveer 5 miljoen woningen een energielabel toegekend. Het energielabel is o.a. gebaseerd op het bouwjaar van de woning. Het doel van het toekennen van het energielabel is om de huiseigenaren meer na te laten denken over hoe ze dit kunnen verbeteren. Via energielabel.nl is het mogelijk om het energielabel van je woning te bekijken.

Het energielabel

Het energielabel voor woningen wordt sinds 1-1-2015 het Vereenvoudigd Energielabel voor de Woning (VELw) genoemd en wordt samengesteld door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen. Deze vragen bestaan uit:

 • de woninggegevens (woningtype, bouwperiode en woonoppervlak)
 • het soort glas in de woonruimte en slaapruimte
 • gevelisolatie
 • dakisolatie
 • vloerisolatie
 • aparte warmwatervoorziening
 • zonne-energie
 • ventilatie

Labelklassen

Voor woningen lopen de labelklassen van het energielabel van A t/m G. Als een woning een energielabel A heeft betekent het dat deze woning op zijn energiezuinigst is. Als een woning energielabel G heeft behoort de woning tot de minst energiezuinige woningen.

Energielabel bij verkopen van huis

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, moet je de koper wijzen op welk energielabel jouw huis heeft. Wanneer je dit niet doet, kan de overheid je een boete opleggen. Dat is zonde van het geld, want het aanvragen van een energielabel kost stukken minder en dat heb je vrij snel gedaan. Het energielabel kun je aanvragen op energielabelvoorwoningen.nl.

Voordelen van een beter energielabel

 • Een hoger energielabel kan een positief effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van de woning.
 • Een groen energielabel kan de verkoop/verhuur van de woning versnellen.
 • Het energielabel geeft tips over hoe je het huis energiezuiniger kunt maken. Hierdoor kun je de energierekening van je woning verlagen en genieten van een beter wooncomfort.

Verhoog je energielabel

Het energielabel is dus een belangrijke factor geworden bij het kopen en verkopen van huizen. Een installatie met zonnepanelen kan bijdragen aan een verhoging van je energielabel. Hierdoor heb je bij de verkoop van je woning al meteen een streepje voor.

Wil je weten hoeveel zonnepanelen jouw woning nodig heeft om een hoger energielabel te krijgen? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Bel 0884680000 of stuur een e-mail naar info@zonnepanelenplus.nl of vul onze ‘gratis dakscan‘ in.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram