Nieuwe zonnepanelen

SunPower heeft de afgelopen tijd een aantal nieuwe type zonnepanelen op de markt gebracht. Het gaat om twee nieuwe soort zonnepanelen, namelijk de MAXEON 5 en het P3-performance model. Wij vertellen je graag meer over de nieuwste zonnepanelen, dus lees vooral verder.

Nieuwe type zonnepanelen

De nieuwe modellen zonnepanelen die SunPower heeft uitgebracht zijn de MAXEON 5 en de P3.

De MAXEON 5 een van de nieuwe modellen van SunPower. Het model is een combinatie van het meest krachtige zonnepaneel en de meest geavanceerde omvormertechnologie, passend voor ieder dak.

Het model is een zeer krachtig zonnepaneel met een piekvermogen van maar liefst 400 - 415 Watt en bevat een geïntegreerde Enphase micro-omvormer. Het MAXEON 5 zonnepaneel scoort hoog op zowel prestaties als uiterlijk. Daarnaast is het model voorzien van de beste voorwaarden die er momenteel zijn in de gehele branche. Het SunPower zonnepaneel en de slimme technologie van Enphase zorgen voor een unieke combinatie, het beste rendement en een lange levensduur met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Het SunPower P3 zonnepaneel is ook een van de nieuwste zonnepanelen van SunPower. Het SunPower P3 paneel, ook wel performance 3-paneel genaamd, is een nieuwe en verbeterde versie van de performance-serie zonnepanelen van SunPower. De performance zonnepanelen zijn ontworpen met het oog op een grote betrouwbaarheid, maximale efficiëntie en een hoger rendement.

Nieuwe technologie zonnepanelen

SunPower MAXEON 5 - nieuw zonnepaneel

De MAXEON 5 bevat de nieuwste technologie onder de zonnepanelen. De technologie van de SunPower MAXEON 5 is vooruitstrevend en koploper in de gehele zonnepanelen branche. De MAXEON 5 zonnepanelen zijn uniek vanwege het feit dat de zonnepanelen niet zijn aangesloten op één centrale omvormer, maar ieder paneel functioneert zelfstandig en kan afzonderlijk worden uitgeschakeld. Op die manier heeft bijvoorbeeld schaduw geen effect op de prestatie van het gehele systeem, maar zal enkel het paneel welke in de schaduw ligt minder presteren.

De eigenschappen van de MAXEON 5:

 • Geïntegreerde AC-module met het hoogste vermogen
 • 25 jaar productgarantie
 • Vermogensbereik van 400 - 415 Watt
 • Rendement tot 22,2%
 • Verwachte gebruiksduur van 40 jaar
 • Tot 50% meer energie in 25 jaar tijd t.o.v. conventionele panelen
 • 80% systeemvermogen als 1 micro-omvormer defect is
 • Ieder paneel werk onafhankelijk en op zichzelf
 • Ontworpen en gekalibreerd door Enphase
nieuwe zonnepanelen maxeon 5 ac

De MAXEON 5 bevat in totaal 1 miljard MAXEON-cellen en is ontworpen om in 25 jaar tijd 50% meer energie te genereren ten opzichte van conventionele zonnepanelen.

SunPower Performance 3 (P3) - nieuw zonnepaneel

Daarnaast hebben we nog een nieuw type zonnepaneel van SunPower, namelijk de P3. Het SunPower performance 3 paneel is ontworpen om nog beter te presteren dan conventionele panelen. Zo heeft het zonnepaneel kleinere cellen die koeler blijven in de schaduw en daarbij zorgen voor een langere levensduur. Verder wordt er met een unieke inkapselingsmethode gewerkt die zorgt dat de degradatie door blootstelling aan omgevingsfactoren afneemt.

Tevens is het paneel voorzien van geleidende lijm die het paneel tegen temperatuurschommelingen beschermd, zijn de panelen uitgerust met shinglecellen en is de drainage-inkeping ook een nieuwe toevoeging.

De eigenschappen van het P3-model:

 • Nieuwste versie van de Performance-serie zonnepanelen
 • 25 jaar productgarantie
 • Vermogensbereik van 370 Watt
 • Tot 28% meer energie in 25 jaar tijd t.o.v. conventionele panelen
 • Full black
 • Afmeting: 169 x116 x 3.5 cm
 • De zonnepanelen werken onafhankelijk van elkaar
nieuwe zonnepanelen performance 3 p3

Er zijn enkele verschillen tussen de SunPower performance zonnepanelen en de MAXEON panelen. Zo zijn de performance panelen voorzien van mono PERC-cellen en heeft de MAXEON-technologie een fundamenteel ander ontwerp van de cellen. De cellen van de MAXEON hebben een massief koperen onderlaag, welke uniek is in de branche. Verder ligt het vermogen en de efficiëntie van de MAXEON 5 iets hoger dan de P3. Ten slotte worden de P3 panelen vaker ingezet in de commerciële sector vanwege kostenefficiëntie en beschikbare garanties.

Meer informatie over de nieuwste zonnepanelen

Wil je meer informatie over de nieuwste zonnepanelen of over de nieuwe technologie van de zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen je graag meer.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram