Garanties op zonnepanelen: SGZE of SunPower Maxeon garantie?

Als je overweegt om te investeren in zonne-energie, kom je voor een belangrijke keuze te staan: welk soort garantie biedt de meeste zekerheid voor je investering? In Nederland biedt de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE) een bepaalde garantie, maar er is een alternatief dat wellicht nog aantrekkelijker is: de SunPower Maxeon zonnepanelen met hun indrukwekkende garantie van 40 jaar. In deze blog duiken we in de verschillen om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

 

SGZE Garantiefonds

Wanneer je zonnepanelen aanschaft via een SGZE-aangesloten bedrijf, krijg je een aanbetalinggarantie en is de opvolging van de fabrieksgarantie verzekerd, zelfs als je leverancier failliet gaat​1​​2​. Ook is er een geschillenregeling om dure juridische procedures te vermijden​2​.

 

SunPower Maxeon garantie

De garantie van SunPower is een van de langste in de industrie. Je krijgt een uitgebreide productgarantie van 40 jaar die defecten dekt die gerelateerd zijn aan vakmanschap en materialen​3​​4​. Deze garantie omvat ook reparatie, vervanging of terugbetaling voor elk defect paneel, inclusief de kosten van verwijdering, verzending en installatie​4​. Het is indrukwekkend dat Maxeon-panelen zijn ontworpen om tot 88.3% van hun aanvankelijke energie-output te behouden aan het einde van de 40-jarige garantieperiode​5​​6​.

 

Vergelijking

Hoewel SGZE financiële zekerheid biedt in geval van faillissement van de installateur, richt de garantie van SunPower zich meer op de productkwaliteit en duurzaamheid op de lange termijn. De lange garantieperiode van SunPower is een sterk bewijs van de betrouwbaarheid en het vertrouwen in de kwaliteit van hun producten.

 

Conclusie

De keuze lijkt duidelijk. Als je op zoek bent naar een zonnepaneeloplossing die niet alleen financiële zekerheid biedt, maar ook een bewezen staat van dienst heeft op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, dan zijn de SunPower Maxeon panelen de juiste keuze.

 

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met ZonnepanelenPlus voor meer informatie of vraag een Gratis Dakscan aan. Bij ZonnepanelenPlus krijg je deskundig advies en meer inzicht in de voordelen van SunPower Maxeon panelen ten opzichte van andere opties op de markt.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram