Wat kosten zonnepanelen in 2022?

Met de stijgende energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen enorm gestegen. Door het aanschaffen van zonnepanelen in 2022 zorg jij ervoor dat je geen dupe wordt van de hoge prijzen, maar bespaar jij op je energierekening. Wie weet verdien je er zelfs geld mee. Maar wat kosten zonnepanelen in 2022? De kosten van zonnepanelen in 2022 zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals het het type dak, het type en merk zonnepanelen en ten slotte hoeveel zonnepanelen er uiteindelijk nodig zijn. Deze facturen zijn bepalend voor de kosten van zonnepanelen in 2022.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De kosten voor zonnepanelen zijn onder andere afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat nodig of gewenst is. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van de grootte van je dak, of je een plat of een schuin dak hebt, of er obstakels op het dak geplaatst zijn (zoals een schoorsteen of dakkapel), de richting waarnaar het dak toe gericht is en of er zich schaduwvorming voordoet. Deze factoren dienen op voorhand in kaart gebracht te worden. Aan de hand daarvan kan er een berekening gemaakt worden hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Hoe meer zonnepanelen, des te hoger de totale kosten zullen zijn.

Soorten zonnepanelen

Naast het aantal zonnepanelen zijn ook de soort zonnepanelen die je kiest van belang om de kosten voor de zonnepanelen te bepalen. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. De monokristallijne zonnepanelen zijn duurder dan de polykristallijne zonnepanelen. De reden hiervoor is dat monokristallijne zonnepanelen uit één siliciumkristal bestaan, waardoor er ook meer stroom wordt opgewekt en er dus meer rendement wordt behaald.

Verder wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen de verschillende fabrikanten van zonnepanelen. Er zijn inmiddels meer dan 1.000 verschillende merken zonnepanelen op de markt. Zorg dat je vooraf zorgvuldig onderzoek doet naar de merken, voorwaarden en garanties. Deze kunnen namelijk nog wel eens verschillen per merk.

Wij van ZonnepanelenPlus werken enkel met SunPower zonnepanelen, dit erkende en gerenommeerde bedrijf staat bekend om de kwaliteit en garanties van hun zonnepanelen. Verder staan SunPower zonnepanelen ook bekend om hun hoge rendement en daarnaast zijn ze uniek in hun soort.

Een overzicht van (gemiddelde) kosten van zonnepanelen

Het is lastig om op voorhand een prijs af te geven voor de gemiddelde kosten van zonnepanelen. Iedere woning en leefsituatie is anders, waardoor een gemiddelde afgeven moeilijk is. Ook bovenstaande factoren hebben een grote invloed op de totale kosten van de zonnepanelen.

Wil jij exact weten wat een zonnepanelen installatie jou gaat kosten? Doe dan de dakscan via onze site om erachter te komen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt, wat je rendement en vermogen is en uiteindelijk ook je besparing. Of neem contact op met ons kantoor, waarna een adviseur je graag te woord staat.

Prijs zonnepanelen lager door btw-teruggave

De prijs van zonnepanelen valt uiteindelijk nog lager uit dan je op voorhand wellicht denkt. Dit komt doordat je de BTW van de aangeschafte zonnepanelen kunt terugvragen. Dit betekent dat je dus maar liefst 21% bespaard op de totale prijs van je aanschafte zonnepanelen. Het fijne is dat deze extra taak wordt opgepakt door een partner van ons, waardoor jij je hier verder niet mee bezig hoeft te houden. Maar vooral kunt nadenken, wat je met het teruggevorderde bedrag kunt doen.

Zonnepanelen kopen

Mocht je dus in 2022 overwegen om zonnepanelen te kopen houdt dan rekening met bovenstaande factoren in het totale kostenplaatje. Om een exacte berekening van de kosten te maken adviseren we je om contact met ons op te nemen of al direct een gratis dakscan in te plannen.

Onze adviseurs nemen de tijd om alle bovenstaande factoren met je door te nemen en een gedegen advies en plan van aanpak te maken. Als het aanbod bevalt hoef jij enkel je handtekening te zetten, waarna wij direct voor je aan de slag kunnen.

Samen zogen wij ervoor dat jij in 2022 kunt genieten van jouw eigen zonnepanelen installatie!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram