Zonnepanelen combineren met een dakkapel

Tegenwoordig bevatten veel huizen een dakkapel of bestaat er vaker nog de wens om er een in de toekomst te plaatsen. Wij krijgen vaker de vraag of het mogelijk is om zonnepanelen met een dakkapel te combineren en wat de mogelijkheden hieromtrent zijn.

Zonnepanelen op een bestaande dakkapel plaatsen

Het is mogelijk om op een dakkapel zonnepanelen te plaatsen. Echter is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Het is belangrijk dat de ligging van de zonnepanelen zo optimaal mogelijk is, om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen. Idealiter liggen de zonnepanelen richting het zuiden, het westen of oosten. Een dakkapel heeft vaak ten opzichte van een regulier dak een betere hellingshoek, waardoor je de stand van de zonnepanelen efficiënter kunt insteken. Houdt er wel rekening mee dat er geen zonwerende obstakels in de buurt staan, dit kan namelijk effect hebben op het te behalen rendement.

Verder dient er ook rekening te worden gehouden met het gewicht van de zonnepanelen en constructie. De dakkapel dient namelijk wel het totale gewicht te kunnen dragen. Er zal er ook ballast aan de zonnepanelen installatie worden toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen niet van het dak kunnen waaien en het dus een veilige installatie is.

Zonnepanelen rondom een dakkapel plaatsen

Naast het feit dat je zonnepanelen op een dakkapel kunt plaatsen is het natuurlijk ook een mogelijkheid om de zonnepanelen rondom de dakkapel te plaatsen. Een dakkapel neemt een deel van het dakoppervlakte in beslag en dat betekent ook dat er schaduwvorming kan plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om een marge rondom de dakkapel in te bouwen. Er wordt dus rekening gehouden met het feit dat de zonnepanelen (indien mogelijk) buiten deze marge vallen en dus kunnen zorgen voor een optimaal rendement. Mocht het toch zo zijn dat er schaduwvorming is, dan krijgen alle zonnepanelen een eigen regelaar, zodat het geen invloed heeft op de gehele prestatie. Enkel de panelen waar de schaduw op valt presteren dan minder.

Zonnepanelen combineren met een dakkapel is dus een goede optie

Zonnepanelen combineren met een dakkapel is een dus zeker een goede mogelijkheid. Het is belangrijk om bovenstaande twee opties tegen elkaar af te wegen en gezamenlijk met de installateur van de zonnepanelen te kijken naar de best mogelijk optie. ZonnepanelenPlus kan aan de hand van de gratis dakscan al een goede inschatting maken van de mogelijkheden en kosten.

Wil je meer weten over het plaatsen van zonnepanelen rondom een dakkapel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan een gratis dakscan in.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram