Zonnepanelen ook in 2021 erg aantrekkelijk

Ook in 2021 is het aanschaffen van zonnepanelen aantrekkelijk. Hoewel de landelijke subsidie niet meer van toepassing is, stimuleert de overheid de aanschaffing van zonnepanelen. Voor de particuliere consument is de regeling van de teruggave van het btw-bedrag van kracht. Hiermee ontvangt de consument 21% terug op de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast bieden veel gemeenten en provincies ook diverse duurzaamheidsregelingen, waaronder de salderingsregeling.

Salderingsregeling

Wek jij meer stroom op met je zonnepanelen, dan dat jezelf verbruikt? Dan is de salderingsregeling interessant en dat maakt de aanschaf van zonnepanelen ook aantrekkelijk. De salderingsregeling houdt in dat je de opgewekte energie kunt wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt van de leverancier. Dit principe wordt dus salderen genoemd. Op die manier lever je stroom terug aan de leverancier. De opgewekte stroom die je terug levert aan de leverancier, daarvoor krijg je hetzelfde tarief als wat je normaliter zelf zou betalen aan de energieleverancier. Het tarief wat je voor de opgewekte stroom ontvangt verschilt per energiebedrijf en ligt momenteel tussen de 0,03 en 0,12 cent per kWh.

Als je in 2021 zonnepanelen aanschaft, dan profiteer je nog tot en met 31 december 2022 voor de volle 100% van de salderingsregeling. Vanaf 2023 levert de salderingsregeling elk jaar minder op en wordt het afgebouwd tot aan 2031. Vanaf 2031 is salderen geen mogelijkheid meer. Echter blijf je alsnog een vergoeding ontvangen voor de te veel opgewekte energie.

Investeren in zonnepanelen is een goede zaak

Ondanks de afbouwende salderingsregeling blijft investeren in zonnepanelen een goede zaak. Indien je in 2021 zonnepanelen koopt, dan is de gemiddelde terugverdientijd 7 jaar. Daarna loopt de gemiddelde terugverdientijd langzaam op tot gemiddeld 9 jaar.

Daarnaast leveren je zonnepanelen meer op dan het geld op je bank, gezien de huidige stand van de spaarrente. Verder bespaar je ook nog flink op je energierekening en ben je duurzaam bezig. Daarom meer dan een win-win situatie!

Meer weten over het aanschaffen van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op via de gratis dakscan of via 088-4680000

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram