Zonnepanelen op je schuur

Heb je er wel eens over nagedacht om zonnepanelen te plaatsen op je schuur? Geld besparen of verdienen met je schuur, het kan echt! Investeren in een zonnepanelen installatie kan ervoor zorgen dat jij een gevulde portemonnee overhoudt en daarnaast wordt het dak van je schuur ook nog eens praktisch ingezet. Lees snel verder voor meer informatie over zonnepanelen op je schuur.

Je schuur als energie-opwekker

Het dak van je schuur inzetten als energie-opwekker, je ziet het steeds vaker voorkomen. Zonnepanelen zijn enorm populair en steeds meer huishoudens, maar ook bedrijven hebben een installatie op hun dak of in hun tuin liggen. Zeker met de stijgende energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen enorm gestegen. Steeds vaker wordt er gekozen om naast het dak van een woning, het dak van een schuur als energie-opwekker te gebruiken. Op die manier wordt het dak van je schuur efficiënt ingezet en bespaar jij flink op je energierekening. Misschien krijg je er zelfs geld voor terug door middel van de salderingsregeling.

Het plaatsen van zonnepanelen op je schuur

Het is belangrijk voordat je overgaat tot aanschaf van zonnepanelen voor je schuur om na te denken over enkele belangrijke zoals: aantal zonnepanelen, je energiebehoefte en de specificaties van je dak.

Zo is het belangrijk om vooraf na te gaan hoeveel zonnepanelen je denkt nodig te hebben om (deels) in je energiebehoefte te voorzien. Je kunt zelf een berekening maken wat je (toekomstige) energiebehoefte is aan de hand van je huidige verbruik. Verder kun je online ook voldoende tabellen vinden waarin het gemiddelde verbruik per huishouden en/of type woning terug te vinden is.

Verder zou je zelf alvast een berekening kunnen maken van het aantal zonnepanelen wat op je schuur zou kunnen passen. Je neemt daarvoor het schuurdak oppervlak en de (gemiddelde) afmeting van het zonnepaneel. Houdt hierbij ook rekening met het feit of je een schuin of plat dak hebt. Met een schuin dak kun je wellicht gebruik maken van beide zijdes en deze voorzien van zonnepanelen. Het voordeel van een plat dak is dat je de richting van je zonnepanelen (noord/oost/west/zuid) zelf kunt bepalen, net als de hellingshoek. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je het meeste rendement kunt behalen.

Ten slotte is het belangrijk dat je schuur het gewicht van de zonnepanelen installatie kan verdragen. Het is belangrijk om de specificaties van je schuur door te sturen naar de partij die de zonnepanelen plaatst, zodat zij definitief kunnen nagaan of de schuur de ballast van de zonnepanelen kan dragen. De meeste schuren kunnen de ballast wel aan, maar toch is het belangrijk dat dit goed nagekeken wordt.

Is jouw schuur geschikt voor zonnepanelen?

Om erachter te komen of jouw schuur geschikt is voor zonnepanelen kun je bij ons een gratis dakscan aanvragen. Aan de hand van de dakscan kunnen wij zien of jouw dak geschikt is en een berekening maken van de hoeveelheid zonnepanelen en het te behalen rendement. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en wat de investering je gaat opleveren.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram