Zonnepanelen Plus trotse donateur van Trees for All!

12 feb 2019 | Nieuws

Fotografie: Ben ter Mull en G.J. van Breemen (bron: treesforall.nl).

Afgelopen jaar heeft Zonnepanelen Plus gedoneerd aan Trees for All. De goede doelen organisatie Trees for All zorgt voor meer bomen en bos wereldwijd. Met behulp van donaties investeert Trees for All in de toekomst van onze planeet.

Bij een donatie plant de stichting bossen in Nederland en in de Tropen. Bossen zijn essentieel voor de wereldwijde ecologie en van levensbelang voor mens en dier. Nieuwe bossen leggen co2 vast en gaan daardoor ook de opwarming van de aarde tegen.

Met de donatie van Zonnepanelen Plus zorgde Trees for All ervoor dat er afgelopen jaar 500 bomen werden geplant. Hiervan werden er 225 bomen in Nederland geplant en 225 in één van de buitenlandse projecten.

De nieuwe boompjes die in Nederland werden geplant, werden geplant het Waalse Bos, het Bieslandse Bos en in het Hollandse Hout.

In het Waalse Bos en het Bieslandse Bos herstelt Trees for All het bos dat is aangetast door de essentakziekte. Zo worden oude bomen weggehaald om onveilige situaties te voorkomen. Hiervoor in de plaats worden er nieuwe jonge boompjes geplant.

In het Hollandse Hout worden jonge bomen geplant op een voormalig stuk landbouwgrond. Met de donaties wordt het Hollandse Hout omgevormd tot een aantrekkelijk en gevarieerd bos. In het plantseizoen 2018 – 2019 wordt daar minimaal 12 hectare bos geplant.

In het buitenland worden dankzij de boomdonaties boompjes geplant in Oeganda en Bolivia. Met het financieren van deze bosprojecten wordt er ook extra inkomsten gegenereerd voor de lokale bevolking, die helpen bij de aanplant en het beheer van het bos.

Bij de donatie heeft Zonnepanelen Plus met trots (!) een certificaat ontvangen en zal zich blijven inzetten voor een beter klimaat. Het certificaat is hier te bekijken.