Blijft de salderingsregeling bestaan?

Het laatste nieuws brengt ons zonneschijn op het gebied van zonne-energie: de salderingsregeling voor zonnepanelen blijft voorlopig bestaan. Dit komt na de beslissing van de Eerste Kamer (op 13 februari 2024) om de plannen voor een stapsgewijze afbouw te verwerpen. Dit betekent dat huishoudens en kleine bedrijven hun zelf opgewekte elektriciteit kunnen blijven terugleveren aan het net en dit kunnen verrekenen met hun jaarlijkse energieverbruik, zonder daarover belasting te hoeven betalen. Voor iedereen die meer produceert dan verbruikt, ligt er een mooie vergoeding in het verschiet.

 

De belangrijkste punten onder elkaar:

  • Voorlopige voortzetting van de salderingsregeling, ondanks eerdere afbouwplannen.
  • Huishoudens en kleine bedrijven kunnen genieten van het belastingvrij terugleveren van zelf opgewekte elektriciteit, met een redelijke vergoeding voor eventuele overschotten.
  • Deze regeling maakt investeren in zonnepanelen nog aantrekkelijker, dankzij een snellere terugverdientijd.
  • Dankzij de efficiëntie en kostenbesparing van de huidige zonnepanelentechnologie, kunnen deze zich binnen zo'n 7 jaar terugverdienen.

 

Perfecte zonnepanelen voor de salderingsregeling

Bij ZonnepanelenPlus zijn we enthousiast over de voorlopige voortzetting van deze regeling en bieden we met trots onze SunPower P6 en Maxeon 6 zonnepanelen aan. Deze producten, gesteund door garanties van respectievelijk 25 en 40 jaar, passen perfect bij dit gunstige beleid voor zonne-energie. Dankzij onze gratis dakscan en de expertise van onze lokale adviseurs, zorgen we ervoor dat elke klant een op maat gemaakte oplossing krijgt die zowel duurzaam is als financieel aantrekkelijk.

Het voorlopig behouden van de salderingsregeling biedt een prachtige kans voor iedereen die overweegt over te stappen op zonne-energie. Met de huidige technologische ontwikkelingen en onze focus op kwaliteit en duurzaamheid, is nu hét moment om te investeren in je eigen zonne-energiesysteem.

 

Meer weten over de salderingsregeling?

Interesse in hoe de salderingsregeling jouw overgang naar zonne-energie kan ondersteunen? Neem dan contact op met ZonnepanelenPlus voor een vrijblijvende en Gratis Dakscan. Samen werken we aan een duurzamere toekomst voor jouw huis of bedrijf. Let's make it happen!

Bron: Rijksoverheid

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram