De salderingsregeling eenvoudig uitgelegd

De salderingsregeling eenvoudig uitgelegd

De salderingsregeling is een belangrijke term in de wereld van zonnepanelen, maar wat betekent het precies? In deze blog leggen we op een eenvoudige manier uit wat de salderingsregeling inhoudt en wat het voor jou als zonnepaneelbezitter betekent.

 

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling is een stimulans van de Nederlandse overheid om het gebruik van zonnepanelen te promoten. Het stelt je in staat om de elektriciteit die je met je zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, te verrekenen met de stroom die je van het net afneemt. Dit betekent dat de stroom die je opwekt maar niet direct gebruikt, je kunt 'verkopen' aan het net. Later, wanneer je zelf stroom nodig hebt, kun je die 'terugkopen'​​.

 

Hoe werkt salderen?

  1. Je wekt overdag stroom op met je zonnepanelen.
  2. De stroom die je niet direct gebruikt, lever je terug aan het net.
  3. 's Avonds, wanneer de zon niet schijnt, neem je stroom af van het net.
  4. Op je energierekening wordt de afgenomen stroom verrekend met de teruggeleverde stroom, waardoor je alleen betaalt voor het netto verbruik van stroom.

 

Advies en Gratis Dakscan bij ZonnepanelenPlus

Heb je vragen over de salderingsregeling of over zonnepanelen in het algemeen? Bij ZonnepanelenPlus staan we klaar om je te adviseren. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en vraag een Gratis Dakscan aan om te zien hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram