Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen

‘Wat kosten Zonnepanelen?’ Die vraag wordt regelmatig als eerste gesteld. Daarbij weten we uit ervaring dat het vergelijken van offertes lastig kan zijn. Men weet vaak niet waar op gelet moet worden en gaan dan vervolgens als eerste de offertebedragen vergelijken, wat immers ook het meest logisch lijkt. Op lange termijn is dit financieel niet de meest gunstige methode.

Waarom je zonnepanelen zou kopen

Om de beste keuze te maken, geven wij je het advies om te selecteren op datgene waarom je zonnepanelen zou kopen. Als je zonnepanelen koopt, dan koop je die omdat je er stroom (kWh) mee wilt opwekken (en zo lang mogelijk). Je hoeft dan geen stroom meer in te kopen bij je energieleverancier. Uiteindelijk verandert de vraag ‘Wat kosten zonnepanelen?’ naar ‘Wat kost de prijs per kWh?’.
Zonnepanelen zijn duurzame producten en voor de lange termijn. Over de lange termijn wil je dus veel voordeliger uit zijn.

Kosten zonnepanelen berekenen

Al we in plaats van de kosten van de zonnepanelen te berekenen de laagste prijs per kWh gaan berekenen houden we rekening met een vijftal factoren. Deze factoren zijn: de productgarantie, het aantal zonnepanelen, het WP-vermogen, de degradatie en de conversie.

De productgarantie van zonnepanelen

De lengtes van de productgaranties kunnen behoorlijk variëren. Conventionele, oftewel de wat oudere zonnepanelen die vaak via discounters worden verkocht bieden meestal productgaranties van maar 10 of 12 jaar. De door ons geleverde zonnepanelen van Sunpower hebben een standaard productgarantie van maar liefst 25 jaar. Zo kun je lang profiteren van de hoge stroomopbrengst.

Aantal zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig, dit kunnen we nauwkeurig voor je berekenen.

Het WP-vermogen

Wat is het maximum Wattpiek vermogen van het zonnepaneel bij ideale omstandigheden? Het gemiddelde WP-vermogen van de zonnepanelen op de markt ligt zo rond de 250WP. Momenteel bieden we zonnepanelen aan met een vermogen vanaf 350WP. Verder voorzien we onze klanten momenteel ook van nieuwe 400WP Sunpower zonnepanelen (zie onderstaand filmpje).

De degradatie

De degradatie geeft de hoeveelheid slijtage aan van de zonnepanelen. Hierbij kijken we wat het zonnepaneel in het begin en aan het eind van de productgarantie aan stroom levert (gegarandeerde opbrengstgarantie). Als we dit vervolgens delen door twee, krijgen we de gemiddelde stroomopbrengst per jaar.

De conversie

Van Wattpiek naar kWh. De kwaliteit en liggen van het zonnepaneel op het dak bepalen de conversie van WP naar kWh. Sunpower weet echter ondanks een minder gunstige ligging toch relatief veel kWh op te wekken t.o.v. een standaard paneel.

Wanneer we van de het vijftal zaken een berekening maken en krijgen we de totale hoeveelheid stroom tijdens de (gegarandeerde) levensduur.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram