Hoe werkt zonne-energie?

Zonne-energie werkt door de energie van de zon op te vangen en om te zetten naar elektriciteit voor jouw woning of bedrijf.

De zon als energiebron

Onze zon; die een doorsnee heeft van 1.391.000 km en 149.600.000km hier vandaan staat is een natuurlijke kernreactor. Het levert energie die fotonen worden genoemd. Fotonen zijn elementaire deeltjes (een deeltje dat niet in andere deeltjes is te splitsen) die zich met de lichtsnelheid voortbewegen (zo’n 1,08 miljard km/h). Het duurt ongeveer 8,5 minuut voordat deze deeltjes de eerdergenoemde afstand hebben afgelegd naar de aarde. In theorie kan een uur lang invloed van fotonen op onze planeet, de aarde een jaar lang van de wereldwijde energiebehoeften voorzien wanneer deze omgezet wordt naar zonne-energie.

wat is zonne energie

13% van eengezinswoningen hebben zonnepanelen

Momenteel hebben 13% van de eengezinswoningen in Nederland een systeem met zonnepanelen. Het aantal installaties blijft dan ook toenemen en woningen zonder aardgas worden dan ook steeds populairder. Daarbij verbetert de zonnetechnologie zich voortdurend en de kosten van zonne-energie zijn snel gedaald. Onze wil om de overvloed aan zonne-energie te gebruiken neemt hierdoor aanzienlijk toe.

Zonne-energie is de snelste groeiende energiebron

Zonne-energie is vanwege de eerdergenoemde factoren wereldwijd de snelst groeiende energiebron. Het Internationaal Energieagentschap (IEA) heeft met een rapport aangetoond dat de capaciteit van zonne-energie in 2016 toenam met 50 procent. De verwachting is dat de groei de komende jaren zal blijven doorzetten.

Is zonne-energie interessant voor jou?

Concluderend is zonne-energie een groeiende en zeer interessante energiebron geworden. Wil je weten hoe interessant zonne-energie kan zijn voor jouw woning of bedrijf? Scroll dan nog iets verder naar onder en vul onze gratis dakscan in!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram