Kunnen zonnepanelen op een plat dak?

Zonnepanelen op een plat dak

Het antwoord op de vraag of zonnepanelen op een plat dak kunnen worden geplaatst is simpelweg ‘ja’. Het installeren van zonnepanelen op een plat dak is een slimme keuze. De zonnepanelen besparen bewoners en ondernemers niet alleen geld, maar zorgen er ook voor dat de ongebruikte ruimte op het platte dak ook nog eens nuttig wordt besteed.

Dus als het platte dak in goede staat is en er geen grote obstakels rondom heen staan zoals muren en bomen die het zonlicht blokkeren wat de opbrengst omlaag kan halen, kun je er zeker zonnepanelen op laten plaatsen.

Voordelen van het platte dak

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • de installatie met de zonnepanelen is vanuit de straat moeilijker te zien, dat is iets wat sommige mensen ook wel fijner vinden;
  • een plat dak geeft de mogelijkheid om de zonnepanelen zoveel mogelijk naar het zuiden de leggen;
  • het frame dat wordt gebruikt op het platte dak legt de zonnepanelen in de juiste hellingshoek;
  • installateurs hebben in de meeste gevallen meer ruimte om de zonnepanelen te plaatsen en kunnen vrijer bewegen zonder al te veel speciale apparatuur.

Voorbeelden van zonnepanelen op platte daken

Een groot gedeelte van onze opgeleverde installaties bestaat uit zonnepanelen op platte daken en we hebben hier daarom veel ervaring in. Bekijk hieronder foto’s van een aantal reeds afgeronde installaties:

Ook zonnepanelen op een plat dak?

Beschikt jouw huis of bedrijfspand ook over een plat dak en ben je benieuwd hoeveel stroom de zonnepanelen kunnen genereren op jouw platte dak? Vul dan eenvoudig onze Gratis dakscan in.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram