Recordgroei voor zonnestroom in Nederland

Afgelopen week kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek met de nieuwe cijfers van de hernieuwbare energie in Nederland. Daaruit blijkt dat het verbruik van zonnestroom in Nederland flink is toegenomen.

In 2019 groeide volgens het CBS het verbruik van zonne-energie (elektriciteit en warmte) met 37 procent naar 20 petajoule. De opgestelde capaciteit van zonnepanelen voor zonnestroom steeg opnieuw met een recordhoeveelheid van 2 300 megawatt (megawatt) naar 6 800 megawatt, een toename van 51 procent.

Op de tabel hieronder zie je de toename van zonne-energie in Nederland (bron: CBS):

recordgroei zonnestroom 2020

De populariteit van zonne-energie zit nog steeds in de lift. Dat komt onder andere door belangrijke innovaties, verbeterde technologieën en overheidsstimuleringen. Hierdoor is het voor huiseigenaren en ondernemers aantrekkelijk om te kiezen voor een installatie met zonnepanelen.

Benieuwd hoeveel een installatie met zonnepanelen op jouw dak kan opleveren? Klik dan hier en neem eenvoudig contact met ons op.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram