Zonnepanelen op je garagedak

Het plaatsen van zonnepanelen reikt tegenwoordig verder dan enkel het dak van je woning. Er zijn tal van mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen, waaronder op je garagedak. Heb jij een garagedak wat momenteel niet gebruikt wordt en wil je deze nuttig inzetten? Ga dan voor zonnepanelen op je garagedak!

Je garagedak als stroomopwekker

Je garagedak productief inzetten voor het opwekken van zonne-energie is een slimme keuze. Met de oplopende energieprijzen profiteer je met zonnepanelen van je eigen opgewekte energie en bespaar je flink wat geld. Je garage als stroomopwekker gebruiken wordt dan ook steeds vaker gedaan.

Ieder garagedak is anders, zo heb je garagedaken met een plat of schuin dak en zijn de formaten en gebruikte materialen bij ieder garagedak ook anders. Door het installeren van zonnepanelen op je garagedak zorg je ervoor dat jouw dak en woning meer waard worden én daarnaast bespaar je nog eens flink op energiekosten. Een win-win situatie toch?

Waar moet je rekening mee houden voor het plaatsen van zonnepanelen op je garagedak?

Overweeg je om zonnepanelen op je garagedak te plaatsen? Dan is het handig om met onderstaande zaken rekening te houden:

  • Hoeveel stroom heb je nodig om te voorzien in je huishoudelijke energiebehoefte?
  • Hoeveel zonnepanelen passen er op je garagedak? Wat is het formaat van het dakoppervlak?
  • Heb je een plat of schuin garagedak?
  • Kan jouw garagedak het gewicht van de zonnepanelen installatie dragen?

Bovenstaande vragen zijn allemaal zaken waar op voorhand rekening mee gehouden dient te worden. Je kunt zelf een inschatting maken van je (toekomstige) energiebehoefte aan de hand van je huidige verbruik of door online een gemiddelde per huishouden op te zoeken.

Verder kun je zelf vooraf een inschatting maken van hoeveel zonnepanelen er ongeveer op je garagedak zullen passen. Je neemt hierbij het dakoppervlak en de (gemiddelde) afmeting van een zonnepaneel en kunt dan zelf een berekening maken. Uiteraard hangt het definitief aantal zonnepanelen voor je garagedak af van verschillende factoren zoals type dak, helling, maar ook schaduwvorming. Tijdens de dakscan wordt hier uitgebreid naar gekeken.

Verder speelt ook de vorm van je garagedak een belangrijke rol. Heb jij een plat of een schuin garagedak? Het voordeel van een plat garagedak is dat je de richting (noord/oost/west/zuid) en de hellingshoek zelf kunt bepalen, waardoor je voor het meest haalbare rendement kunt zorgen. Indien je een schuin dak hebt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk het geluk dat je beide kanten kunt voorzien van zonnepanelen. Zo heeft iedere type garagedak zijn eigen voor- en nadelen.

Om antwoord te geven op de laatste vraag over het gewicht van de zonnepanelen op je garagedak verwijzen we je graag door naar onze dakscan. Met de dakscan kunnen we een eerste inzicht krijgen in het dak en de mogelijkheden. Indien noodzakelijk sturen we een adviseur jou kant op om een definitieve scan te maken.
Eventueel is het ook mogelijk om de specificaties van je dakaannemer met ons te delen, zo hebben we definitieve cijfers en een berekening. In de meeste gevallen is het geen probleem om de zonnepanelen te installeren op je garagedak.

Is jouw garagedak geschikt voor zonnepanelen?

Wil jij weten of jouw garagedak geschikt is voor zonnepanelen? Neem dan contact met ons op en plan een Gratis dakscan in. Aan de hand van de dakscan kunnen wij zien of jouw garagedak geschikt is en een berekening maken hoeveel zonnepanelen er nodig zouden zijn en wat het rendement is.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram