Afschaffing van btw op zonnepanelen

Het kabinet heeft aangekondigd af te willen van de btw op zonnepanelen. Momenteel betaal je 21% btw over zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen. Vanaf 1 januari 2023 wil het kabinet de btw op de panelen afschaffen.

Wetswijziging btw op zonnepanelen

Het kabinet heeft deze wetswijziging kortgeleden aangekondigd. Naast het schrappen van de btw op zonnepanelen mag ook de btw op kranten, elektrische fietsen, groente en fruit worden afgeschaft.

Momenteel betaal je btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Deze btw kun je op dit moment terugvragen binnen 6 maanden na het jaar waarin je de investering hebt gemaakt. Echter is het terugvragen van de btw op dit moment nog veel werk en 'rompslomp' voor velen. Door het afschaffen van de btw op zonnepanelen wil de overheid het makkelijker maken voor particulieren om zonnepanelen tegen een gunstige prijs aan te schaffen.

Het is dus goed om te weten dat het wetsvoorstel in eerste instantie enkel voor particulieren zal gelden. Bedrijven en de overheid kunnen te zijner tijd nog geen gebruik maken van dit voordeel.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1599914209/kabinet-wil-af-van-btw-op-zonnepanelen

afschaffing btw op zonnepanelen

Heb jij vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram