SunPower zonnepanelen in je tuin

De lente is inmiddels begonnen en de zon begint steeds vaker en langer te schijnen. Heb jij wel eens nagedacht over zonnepanelen in je tuin? Met onze SunPower zonnepanelen geniet jij van de zonnestralen én een lage(re) energierekening.

SunPower Zonnepanelen tuin
Zonnepanelen in je tuin

Waarom zou je kiezen voor zonnepanelen in je tuin?

Er wordt steeds vaker gekozen voor zonnepanelen in de tuin. Maar waarom zou je daarvoor kiezen?
- Je hebt geen ruimte op je dak
- Je moet een vergunning aanvragen voor een installatie op het dak i.v.m. een monumentaal pand
- Het dak is niet stevig genoeg
- Het dak heeft een ongunstige ligging of er vormt zich veel schaduw
- Er begeven zich obstakels op het dak, waardoor er beperkte ruimte of mogelijkheden zijn

De ligging van zonnepanelen in de tuin

De meeste mensen kiezen ervoor om SunPower zonnepanelen op een (plat) dak te laten plaatsen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Idealiter worden panelen geplaatst op een locatie waar ze zorgen het meeste rendement. Zo kan een tuin ook voldoen als locatie voor het plaatsen van een zonnepanelen installatie. Zeker als je een groot stuk tuin of land hebt, dan is dit zeker het overwegen waard.

De montage van de panelen is vergelijkbaar met een installatie bij plat dak. Een pluspunt van SunPower zonnepalen in de tuin is wel dat je vaak meer ruimte hebt en hoogstwaarschijnlijk meer panelen kwijt kunt dan op je dak.

Wel is het goed om te weten dat in de meeste gevallen een fundering nodig is voor het plaatsen van panelen in de tuin. De installatie dient verankerd te worden met behulp van beton, schroefpalen of ballast. Verder is het belangrijk dat de zonnepanelen schuin worden geplaatst en dus niet horizontaal. Het horizontaal plaatsen werkt namelijk minder goed.

Ten slotte is het goed om na te gaan of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een installatie in je tuin. Dit kan per gemeente verschillen, dus het is goed om dit vooraf na te gaan bij jou eigen gemeente. Zo kom je niet voor eventuele verrassingen te staan.

De voordelen

Het plaatsen van SunPower zonnepanelen in je tuin kent enkele voordelen zoals dat je zelf de meest ideale ligging en hellingshoek kunt bepalen. De zonnepanelen kunnen op verschillende manier geplaatst worden. Zo kunnen de panelen horizontaal of verticaal geplaatst worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Doordat je niet afhankelijk bent van een dak of eventuele obstakels, kun je door het plaatsen van zonnepanelen in je tuin zorgen voor optimaal rendement. Op die manier bespaar je het meest op je energiekosten en dus je portemonnee.

Daarnaast is het een voordeel dat zonnepanelen in de tuin op de grond geplaatst worden. Panelen op een dak hebben namelijk minder ruimte aan de onderkant waardoor ze warm kunnen worden. Hoe warmer het paneel wordt, des te minder rendement het opwekt. Op de grond hebben ze meer ruimte en is het koeler, waardoor ze hier meer rendement zullen opleveren. Het rendement in de tuin ligt vaak 5 tot 10% hoger ten opzichte van een dakinstallatie.

De kosten van een installatie

De kosten voor het aanleggen van SunPower zonnepanelen in je tuin zijn over het algemeen iets duurder dan installaties die op een dak worden geplaatst. De hogere kosten hebben te maken met de grondsoort, het type fundering (beton, schroefpalen of ballast), het montagesysteem, het aantal panelen en de installatiekosten. Deze zorgen allen gezamenlijk voor een hoge(re) offerte. Maar daarentegen leveren ze dus wel meer op.

Meer weten over zonnepanelen in je tuin?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen bij jou in de tuin? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij kunnen het beste advies geven met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen in jouw tuin en een bijpassende offerte maken.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram