Wat kosten zonnepanelen gemiddeld?

Zonnepanelen zijn razend populair en Nederland is inmiddels koploper in Europa. Ons land heeft het meeste aantal zonnepanelen per inwoner. Maar waarom is juist nu het moment om zonnepanelen aan te schaffen? Wat zijn de gemiddelde kosten voor zonnepanelen? En moet er nog ergens rekening mee gehouden worden? Wij hebben de antwoorden op al deze vragen voor je verzameld.

Waarom is nu het moment om zonnepanelen aan te schaffen?

De vraag die ons vaker gesteld wordt is: waarom is nu het moment om zonnepanelen aan te schaffen? Wij leggen je het graag uit. De energieprijzen lopen momenteel steeds hoger op. De afgelopen periode zijn deze zelfs meer dan verdubbeld en het ziet er nog niet naar uit dat de prijzen de komende tijd zullen gaan zakken. Met zonnepanelen bespaar je op je energierekening, doordat je eigen energie opwekt en gebruikt. De opgewekte energie wordt weggestreept tegen de energie die je afneemt bij je energieleverancier, dit wordt ook wel salderen genoemd. Het kan zelfs voorkomen dat je meer energie opwekt dan verbruikt. In dat geval krijg je er zelfs geld op toe met de terugleververgoeding. Met deze vergoeding verkoop jij jouw opgewekte energie aan je eigen leverancier.

Verder is de terugverdientijd van zonnepanelen momenteel gemiddeld 7 jaar. Vroeger was dit meer dan het dubbele.
De zonnepanelen die door ons worden aangeboden zijn van het merk SunPower en gaan gemiddeld 40 jaar mee, waar conventionele zonnepanelen vaak maar 25 jaar meegaan. Dit betekent dat je na de 7 jaar terugverdientijd nog zo'n 18 tot 33 jaar kunt genieten van een lage energierekening.

Ook is de aftrekbare BTW een fijne bijkomstigheid tijdens de aanschaf van zonnepanelen. Je mag de BTW van 21% aftrekken, deze krijg je aan het eind van het jaar terug. Dit betekent dus dat je uiteindelijk 21% bespaart op de totale kosten van je aangeschafte zonnepanelen.

Ten slotte verhogen de zonnepanelen de waarde van je woning. Een lage energierekening is onwijs interessant voor een toekomstige koper. Maar zonnepanelen zorgen ook voor een beter energielabel en dit leidt tot de waardeverhoging.

Wat is van invloed op de gemiddelde kosten van zonnepanelen?

De gemiddelde kosten van zonnepanelen worden beïnvloed door verschillende factoren zoals het aantal zonnepanelen, het type zonnepanelen, maar ook de fabrikant van de zonnepanelen.

Het aantal zonnepanelen is van wezenlijk belang voor het berekenen van de kosten. Des te meer zonnepanelen, des te hoger de totale kosten zullen zijn. Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van het oppervlak van je dak, het feit of je een plat of schuin dak hebt en of er eventueel obstakels zijn zoals een schoorsteen of dakkapel.

Daarnaast zijn er verschillende soorten zonnepanelen. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Alle verschillen tussen deze twee soorten wordt uitgelegd in de tekst 'soorten zonnepanelen'. Een van de verschillen betreft in ieder geval de prijs van beide soorten, waarbij de monokristallijne zonnepanelen de duurdere variant van de twee soorten zijn.

Verder is ook de fabrikant die de zonnepanelen heeft geproduceerd van belang. Inmiddels zijn er meer dan 1.000 merken op de markt. Deze merken bieden zonnepanelen aan die verschillen van type zonnepanelen, kwaliteit, voorwaarden en garanties. Zorg dat je hier zorgvuldig onderzoek naar doet, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Wat kost een gemiddelde investering in zonnepanelen?

Het is lastig om een definitieve prijs af te geven voor de investering in zonnepanelen, omdat het dus onder andere van bovenstaande zaken afhankelijk is. Maar daarnaast zijn er nog meer zaken die meespelen, zoals je meterkast en overige voorzieningen. Wil je dus weten wat een gemiddelde investering voor jou zou betekenen, neem dan contact op met ons kantoor.

Zonnepanelen kopen

Overweeg jij om zonnepanelen te kopen? Dan is nu het moment, dus twijfel niet langer. Wij van ZonnepanelenPlus helpen je graag verder op weg. Neem contact met ons op of plan een gratis dakscan in om een exacte berekening van de kosten voor zonnepalen gericht op jouw woonsituatie te maken.

Onze adviseurs zijn zeer deskundig en maken samen met jou het beste plan van aanpak. Na ontvangst van akkoord gaan wij direct voor je aan de slag. Jouw zonnepanelen installatie zal binnen een mum van tijd geïnstalleerd zijn. Zo geniet jij van een optimaal rendement en de zon!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram