Btw teruggave zonnepanelen 2022

Overweeg jij om zonnepanelen aan te schaffen? Of wellicht heb je in 2022 al zonnepanelen aangeschaft? Dan kan jij de Btw terugvragen op je aangeschafte en geïnstalleerde zonnepanelen. Wij vertellen je waarom en hoe het werkt!

Btw teruggave zonnepanelen 2022

Waarom kun je de btw terugvragen van je zonnepanelen?

Je zult je wellicht afvragen hoe het mogelijk is om als particulier de btw op je aangeschafte zonnepanelen terug te vragen. Dit komt doordat de Belastingdienst particulieren, die stroom terugleveren, beschouwt als kleine ondernemers. En dat is voordelig! Als ondernemer kun je namelijk de betaalde btw (21%) over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen terugkrijgen. Deze kleine ondernemersregeling (KOR) kan je al gauw enkele honderden of duizenden euro's opleveren, afhankelijk van het aantal aangeschafte panelen.

De kleine ondernemingsregeling (KOR) aanvragen

Om de kleine ondernemingsregeling (KOR) aan te vragen moet je een aantal administratieve handelingen doen zoals de btw-aangifte. Deze kun je zelf doen aan de hand van een stappenplan of je kunt de teruggave laten regelen door een belastingadviseur of een bedrijf dat gespecialiseerd is in de btw-teruggave van zonnepanelen.

Het is belangrijk dat je als kleine ondernemer niet meer dan €20.000 euro omzet per kalenderjaar, want daarboven heb je geen recht meer op de KOR. Indien je de KOR enkel voor zonnepanelen gebruikt is dat geen probleem. Mocht je ZZP'er zijn en ook daarvoor gebruik maken van de KOR dan is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Verder dient de aanvraag voor teruggave binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar teruggevraagd te worden. Wees hier dus scherp op en zorg dat je dit tijdig aanvraagt, anders loop je zomaar geld mis en dat zou enorm zonde zijn.

Btw terugvragen voor zonnepanelen

Heb jij jouw zonnepanelen via ZonnepanelenPlus aangeschaft of overweeg je om deze via ons aan te schaffen? Super! Om de btw teruggave hoef jij je geen zorgen te maken. Onze partner Maasrand Services zal dit namelijk voor je regelen en uit handen nemen. Jij hoeft je dus nergens druk om te maken en kunt optimaal genieten van je zonnepanelen en het bijbehorende rendement.

Meer weten over onze zonnepanelen en ZonnepanelenPlus? Check dan de website!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram