De levensduur van zonnepanelen in 2022

Ben jij van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan is de levensduur van je zonnepanelen enorm belangrijk. Des te langer zonnepanelen meegaan, des te meer profijt jij zult hebben en uiteindelijk bespaart je dat een hoop geld. De levensduur van zonnepanelen is onder andere afhankelijk van het merk, het type paneel, maar ook de kwaliteit van gebruikte materialen.

Hoelang gaan zonnepanelen mee?

De levensduur van zonnepanelen kan enorm verschillen. Ieder merk en type zonnepaneel heeft een andere kwaliteit en dus ook een andere levensduur. ZonnepanelenPlus werkt uitsluitend enkel met de beste kwaliteit zonnepanelen. Wij werken met het merk SunPower. SunPower staat bekend om zijn kwalitatieve zonnepanelen, hoge rendement en goede voorwaarden. Ze zijn koploper binnen hun vakgebied en lopen voorop met gebruikte techonologie.

Waar conventionele zonnepanelen vaak maar tot 25 jaar meegaan, gaan de zonnepanelen van SunPower tot wel 40 jaar mee. De levensduur is dus gemiddeld 15 jaar langer ten opzichte van concurrenten. Dat betekent dus dat je 15 jaar langer kan genieten van je rendement en dus veel geld bespaart op je energiekosten. De zonnepanelen van SunPower bieden zowel productgarantie als vermogensgarantie. Dit betekent dat je zonnepaneel bij defect in beide gevallen kosteloos wordt vervangen. Hiermee is SunPower echt uniek in zijn soort.

Welke factoren zijn van invloed op de levensduur?

De levensduur van zonnepanelen wordt deels ook bepaald door verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op zonnepanelen. Enkele factoren die van invloed kunnen zijn: weersomstandigheden, onderhoud en het gebruikte materiaal. De verschillende weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de levensduur. Echter zijn de zonnepanelen van SunPower zo ingericht dat ze zo goed als alle weersomstandigheden aan kunnnen. Verder is het ook belangrijk dat de zonnepanelen regelmatig even worden gecheckt op viezigheid of bladeren. Deze kunnen zorgen voor een minder goede werking. Verder heb je weinig omkijken naar de zonnepanelen. Ten slotte zijn de materialen die gebruikt worden in de zonnepanelen ook van groot belang. Des te kwalitatiever de materialen zijn, des te langer de zonnepanelen mee kunnen gaan.

Garantie op zonnepanelen

Naast de levensduur is het ook belangrijk om rekening te houden met de garantieperiode van de zonnepanelen. Hoe langer de garantie geldig is, hoe langer de levensduur in stand kan worden gehouden. De meeste conventionele zonnepanelen hebben een garantieperiode tussen de 10 tot 25 jaar. De zonnepanelen van SunPower hebben sinds kort een garantieperiode van maar liefst 40 jaar! De SunPower zonnepanelen hebben dus gedurende de gehele levensduur een lopende garantie.

De garanties gelden zowel op de zonnepanelen, als op de prestaties en service. De reden dat SunPower zolang garantie geeft op zijn producten is vanwege het feit dat hun defecten zo laag liggen en zij kunnen garanderen dat de kans op een fout minimaal is. De kans op een fout is tot wel 100 keer kleiner dan bij een standaardpaneel.

Kies voor SunPower zonnepanelen

Ben je overtuigd van de kracht van SunPower zonnepanelen en hun levensduur? Dan kun je via de website een gratis dakscan doen of of bel ons voor meer informatie!

De levensduur van SunPower zonnepanelen

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram