Investeren in zonnepanelen

Heb je wel eens nagedacht om te investeren in zonnepanelen? Zonnepanelen zijn momenteel een enorm goede investering. Niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Je bespaart namelijk op je energierekening en kunt daarnaast ook extra geld verdienen met zonnepanelen. Verder draag je ook bij aan een schonere en duurzamere wereld.

Waarom investeren in zonnepanelen?

We krijgen veel de vraag waarom juist nu de tijd is om te investeren in zonnepanelen. De energieprijzen lopen steeds hoger op en zijn de afgelopen periode meer dan verdubbeld. Door te investeren in zonnepanelen kun je geld besparen op je energierekening. Je wekt namelijk zelf elektriciteit op aan de hand van zonne-energie. Deze elektriciteit wordt gebruikt om je huishouden (deels) draaiende te houden. Hierdoor heb je weinig tot geen energie meer nodig vanuit een energieleverancier, maar wek je het (grootste gedeelte) zelf op. De energie die je opwekt wordt weggestreept tegen de energie die je afneemt bij je leverancier, dit wordt salderen genoemd.

Verder is het mogelijk om meer energie te produceren dan je nodig zult hebben. Deze overige energie kun je verkopen aan je eigen energieleverancier. Deze regeling noemt men ook wel de terugleververgoeding. Je verkoopt dus de overige opgewekte energie, voor hetzelfde tarief als waarvoor je het afneemt, aan de energieleverancier.

Tegenwoordig is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen een stuk korter dan voorheen. Waar dit vroeger rond de 15 jaar terugverdientijd lag, is dit inmiddels met de helft gedaald naar gemiddeld 7 jaar.
Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, maar de zonnepanelen van SunPower kunnen maximaal 40 jaar mee. Dit betekent dat je minimaal 18 tot 33 jaar winst maakt op je investering in zonnepanelen. Het investeren in zonnepanelen is dus een financieel slimme keuze.

Verder zorgt een investering in zonnepanelen ervoor dat de waarde van je woning wordt verhoogd. Een lage energierekening is namelijk onwijs interessant voor (toekomstige) woningkopers. Daarnaast zorgt een investering in zonnepanelen ook voor een verbeterd energielabel. Een hoger en beter energielabel verhoogt de waarde van je woning. Uit een onderzoek is gebleken dat 35% van de kopers voorkeur geeft aan een huis met zonnepanelen en dat een investering in zonnepanelen leidt tot een stijging van de woningprijs van gemiddeld €5.000,- euro.

Ten slotte is een fijne bijkomstigheid de aftrekbare Btw, zowel voor particulier als zakelijk. Als je investeert in zonnepanelen dan ontvang je de betaalde Btw terug. Dat betekent dat je maar liefst 21% goedkoper uit bent. Dat is nog eens het overwegen waard, toch? Verder hoef jij je ook geen zorgen te maken over de administratie omtrent de Btw teruggave, want dat neemt onze partner Maasrand Services graag voor je uithanden.

Wat kost een investering in zonnepanelen?

Hoeveel kost een investering in zonnepanelen? Dat is een veel gestelde vraag die we krijgen, maar een vraag die we niet zomaar kunnen beantwoorden. De specifieke kosten voor een investering in zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Zo is het belangrijk om de specificaties van je dak in kaart te brengen. Hoe groot is het dak, bevat het dak belemmerende objecten (schoorsteen, dakkapel of raam) en is er sprake van schaduwvorming op het dak? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op het aantal zonnepanelen en dus ook op de invloed hebben op de kosten van een investering in zonnepanelen.

Verder zijn het merk en het type zonnepaneel waar je voor kiest belangrijke factoren, die bepalend zijn voor de prijs en investering in zonnepanelen. Zo zijn er merken die goedkope(re) zonnepanelen aanbieden en merken die meer premium geprijsd zijn. Deze prijzen onder andere gebaseerd op de kwaliteit van de zonnepanelen. Hoe hoger de prijs van de zonnepanelen, des te hoger de kwaliteit, het rendement en het vermogen zullen zijn. Ook het type zonnepaneel is van belang voor het bepalen van de prijs. Zo zijn monokristallijne zonnepanelen vaak duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Dit vanwege het feit dat monokristallijne zonnepanelen meer vermogen opwekken.

Ten slotte zijn het aantal benodigde zonnepanelen nog een prijsbepalende factor. Hoe meer zonnepanelen, hoe duurder de investering. Het aantal zonnepanelen hangt af van bovenstaande dakspecificaties. Je kunt zelf en een berekening maken of onze hulp inschakelen.

Je investering in zonnepanelen berekenen

Bij ons kun je gemakkelijk je investering in zonnepanelen laten berekenen. We starten met een dakscan, waarna er een berekening gemaakt kan worden. In de berekening wordt er gekeken naar het aantal zonnepanelen en het bijbehorende rendement.

Mocht je dus je investering in zonnepanelen willen laten berekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan direct een dakscan in.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram