Monokristallijne zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, waaronder de monokristallijne zonnepanelen. Maar wat zijn monokristallijne zonnepanelen? En wat maakt deze zo anders ten opzichte van andere soorten panelen? Wij leggen het je graag verder uit.

Wat zijn monokristallijne zonnepanelen?

Monokristallijne zonnepanelen zijn zonnepanelen, waarbij de zonnecellen uit één siliciumkristal bestaan. Het silicium waarmee monokristallijne zonnecellen worden gemaakt, heeft een zeer hoge zuiverheidsgraad. Het silicium wordt bij mono zonnepanelen telkens op dezelfde manier geplaatst, waardoor dus dat grote kristal ontstaat. Bij andere soorten zonnepanelen is dit niet het geval en dus bestaan deze uit meerdere kristallen.

Doordat de mono panelen uit één kristal bestaan geven ze de elektronen in de zonnecel meer bewegingsruimte. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere stroomproductie en dus meer rendement. Hierdoor zijn deze zonnepanelen ook duurder dan andere varianten zoals de polykristallijne. De monokristallijne zonnepanelen kun je herkennen aan hun donkerblauwe of zelfs zwarte kleur.

De voordelen

De monokristallijne zonnepanelen kennen verschillende voordelen ten opzichte van de andere varianten. Het grootste voordeel is dat deze zonnepanelen een hoger rendement behalen. Zo is het percentage zonlicht dat kan worden omgezet in elektriciteit bij monokristallijne zonnepanelen een stuk hoger en ligt dit bij onze zonnepanelen - van SunPower - zelfs boven de 20%. Voor polykristallijne zonnepanelen is dit tussen de 14-16%.

Een ander voordeel is dat de mono zonnepanelen qua look ook een stuk 'mooier' zijn. Deze zonnepanelen hebben vaak een donkerblauwe of zwarte kleur, waardoor ze goed blenden met donkere daken.

Ten slotte zijn de mono zonnepanelen zeer interessant voor kleine daken. Doordat ze een hoger rendement hebben, heb je minder oppervlakte nodig om hetzelfde rendement te behalen. Hierdoor zijn ze dus perfect voor kleine oppervlaktes.

wat zijn monokristallijne zonnepanelen

Aanschaffen van zonnepanelen

Overweeg je om monokristallijne zonnepanelen aan te schaffen? Dan zit je bij ZonnepanelenPlus altijd goed! Wij werken uitsluitend met de mono zonnepanelen van het merk SunPower. Deze zonnepanelen zijn in de aanschaf duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar vanwege het hogere rendement ben je op den duur voordeliger uit.

Ook op de lange termijn zit je met de SunPower zonnepanelen altijd goed. Zij hebben namelijk een hoge product- en vermogensgarantie van 25 en 40 jaar. De 40 jaar garantie geldt op de Maxeon producten en de 25 jaar op de performance producten. Alle garantie is van toepassing op het product, de service en het onderhoud.

Neem contact op

Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie over deze SunPower panelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ben je al zeker van je zaak en wil je meer weten over het te behalen rendement van jouw dak? Plan dan direct een dakscan in!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram