Soorten zonnepanelen

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het goed om je te verdiepen in de verschillende soorten zonnepanelen die er in de markt zijn. Er zijn verschillende soorten zonnepanelen en het is goed om deze soorten zonnepanelen met elkaar te vergelijken. Wij hebben alle soorten zonnepanelen voor je op een rij gezet.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, namelijk de monokristallijne zonnepanelen en de polykristallijne zonnepanelen. Voor welke zonnepanelen je gaat is afhankelijk van je wensen, het oppervlak van je dak en je budget. We zullen beide zonnepanelen eens met elkaar vergelijken.

De monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen hebben enkele overeenkomsten, maar ook zeker een aantal verschillen. De overeenkomsten zijn dat beide zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Daarnaast zijn beide varianten ook gemaakt van silicium. Silicium wordt als basiscomponent gebruikt bij het produceren van zonnecellen. Verder bevat silicium foto-elektrische eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn voor zonnepanelen.

Naast de overeenkomsten hebben de zonnepanelen ook enkele verschillen. Het verschil tussen de monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zit hem in de wijze waarop de silicium is verwerkt. Bij monokristallijne zonnepanelen wordt het silicium telkens op dezelfde manier geplaatst, waardoor er één groot siliciumkristal ontstaat. De zonnecellen die uit één siliciumkristal bestaan, zorgen ervoor dat de electronen meer bewegingsruimte hebben. Door die bewegingsruimte wordt er meer stroom geproduceerd ten opzichte van andere soorten zonnepanelen. De monokristallijne zonnepanelen zijn te herkenen aan hun mooie donkerblauwe of zelfs zwarte kleur panelen.

De polykristallijne zonnepanelen hebben een lagere efficiëntie dan monokristallijne zonnepanelen, omdat de polykristallijne zonnepanelen meer kristallen bevatten. Vanwege die kristallen hebben de electronen minder bewegingsruimte en kan er dus minder stroom worden opgewekt. Daarentegen zijn polykristallijne zonnepanelen wel goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen en dus in aanschaf goedkoper. Echter op de langere termijn ben je met deze soort zonnepanelen wel duurder uit, vanwege de verminderde opgewekte stroom.

Het is dus belangrijk om een goede afweging tussen beide soorten zonnepanelen te maken. Ga bij jezelf na wat de hoofdreden van aanschaf is. Wil je zoveel en voordelig mogelijk stroom opwekken of wil je op voorhand niet al te veel investeren? Onze adviseurs kunnen je voorzien van het beste advies, mocht je twijfelen.

Nieuwste soorten zonnepanelen

ZonnepanelenPlus werkt enkel met monokristallijne zonnepanelen. Zo kunnen wij onze klanten van de hoogste efficiëntie en kwaliteit voorzien. Er zijn twee nieuwe soorten zonnepanelen op de markt, namelijk de SunPower P3-performance zonnepanelen en de SunPower MAXEON 5 zonnepanelen. Beide modellen zijn de nieuwste soorten binnen de branche. Beide soorten zonnepanelen zijn zo ontworpen om het beste rendement te behalen en bevatten een hoge betrouwbaarheid. Mocht je meer over deze zonnepanelen willen weten dan verwijs ik je door naar onze pagina 'nieuwe zonnepanelen'. Hier hebben we beide soorten tot in de detail toegelicht.

Meer weten over de verschillende soorten zonnepanelen?

Wil je meer weten over de verschillende soorten zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de verschillende soorten zonnepanelen en kunnen deze ook voor je vergelijken. Ook is het mogelijk om via onze website een gratis dakscan aan te vragen.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram