Zonnepanelen op je tuinhuis

Veel mensen denken dat het plaatsen van zonnepanelen enkel op het dak van je woning mogelijk is. Echter zijn er diverse mogelijkheden qua locaties voor je zonnepanelen. Denk onder andere aan je garage, schuur, tuin, maar dus ook je tuinhuis. Indien je overweegt om een tuinhuis te laten plaatsen of al in het bezit bent van een tuinhuis, dan kun je deze nuttig inzetten.

Een tuinhuis dat stroom opwekt

Een tuinhuis kan er op verschillende manieren uitzien. Zo heeft het ene tuinhuis een plat dak, de ander een schuin dak en zijn tuinhuizen in vele verschillende formaten, materialen en kleuren verkrijgbaar. Door het plaatsen van zonnepanelen op je tuinhuis zorg je ervoor dat je tuinhuis op een duurzame manier nuttig wordt gemaakt. Het tuinhuis wekt doormiddel van de zonnepanelen stroom op wat zorgt voor een meerwaarde. Zo kun je de opgewekte stroom zelf gebruiken in het tuinhuis, maar je kunt er ook je tuin mee voorzien. Denk onder andere aan stroom die gebruikt kan worden voor je apparatuur, verlichting of de pomp van je zwembad of vijver.

Waar moet je aan denken voor het plaatsen van zonnepanelen op je tuinhuis?

Er zijn enkele zaken waar je bij stil moet staan voordat je aan de slag gaat met het plaatsen van zonnepanelen op je tuinhuis. Je dient rekening te houden met:

  • Dat zonnepanelen op je tuinhuis beperkte stroom opwekken en daarmee vaak niet een geheel huishouden van energie kunnen voorzien. Als dit wel gewenst is dan wordt er geadviseerd om extra panelen op je eigen woning te plaatsen.
  • De vorm van het dak is ook belangrijk. Afhankelijk van de vorm en het oppervlakte kunnen er een X aantal panelen worden geplaatst.
  • Het tuinhuis dient stevig genoeg te zijn, want zonnepanelen op je tuinhuis kunnen voor flink wat extra gewicht zorgen. Ook is de staat waarin je tuinhuis verkeerd ook belangrijk. De zonnepanelen zullen vele jaren op het tuinhuis moeten kunnen liggen.

Is jouw tuinhuis geschikt voor zonnepanelen?

Wil jij weten of jouw tuinhuis geschikt is voor zonnepanelen? Meld je dan aan voor een gratis dakscan of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zullen grondig onderzoek doen en kijken of het dak aan alle eisen voldoet voor het plaatsen van zonnepanelen op je tuinhuis.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram