Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

De populariteit van zonnepanelen neemt de afgelopen jaren steeds verder toe. Niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijven schaffen steeds vaker zonnepanelen aan. Het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen is enorm in trek en brengt veel voordelen met zich mee. Wij helpen je graag verder in het oriëntatieproces omtrent zonnepanelen op zakelijk gebied.

Wat kosten zakelijke zonnepanelen?

Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. Het opwekken van (deels) je eigen energie is voordelig in je portemonnee, want je bent niet afhankelijk van een leverancier en de momenteel stijgende prijzen. Zonne-energie is duurzaam en milieuvriendelijk, maar een investering in zonnepanelen is niet goedkoop. Vandaar ook dat de overheid deze investering stimuleert door middel van de verschillende subsidies en regelingen.

De exacte kosten van zonnepanelen zijn niet zomaar op te noemen, maar deze zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ieder bedrijf heeft andere behoeften en wensen, maar ook andere specificaties die van belang zijn. Zo moet je hierbij denken aan de specificaties van (dak)oppervlak wat voorzien dient te worden van zonnepanelen, het merk, de type zonnepanelen en het aantal benodigde zonnepanelen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de kosten voor zakelijke zonnepanelen berekend worden, evenals het rendement.

Naast dat je zonnepanelen kunt aanschaffen is het ook nog mogelijk om deze te leasen of huren. Als je voor huur of leasen kiest dan betaal je huur/lease en rente waardoor de kostprijs hoger ligt ten opzichte van het kopen van zakelijke zonnepanelen. Het aanschaffen van zonnepanelen is uiteindelijk voordeliger, maar kent in het begin wel een grote investering die uiteraard mogelijk moet zijn. Anders bieden huren of leasen een goede (tussen)oplossing, waardoor je wel al van de voordelen van eigen opgewekte energie kunt profiteren.

Zakelijke voordelen op zonnepanelen

Het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen kent vele voordelen. De overheid heeft verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Deze voordelen gelden naast de afschrijving van je investering die je kunt boeken.

De meest bekende regeling is de Energie InvesteringsAftrek (EIA). Deze regeling maakt het mogelijk voor ondernemers om 45,5% van de investering af te trekken van de fiscale winst. De voorwaarde is echter wel dat het minimale bedrag van de investering € 2.500 euro dient te zijn. Een andere voorwaarde is dat de investering van zonnepanelen vermeld dient te worden op de tabel van de belastingdienst. Als je gebruik wilt maken van deze regeling dan dien je deze binnen drie maanden na het aangaan van de verplichting aan te vragen. Dit is dus binnen drie maanden nadat de handtekening op de offerte is gezet. Mocht dit later gebeuren, dan kun je hier geen aanspraak meer op maken. Dus wees op tijd!

Verder kennen we ook nog de Milieu InvesteringsAftrek (MIA). Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je investeert in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Met de MIA kun je maximaal 36% van het investeringsbedrag afschrijven van de fiscale winst. Het is goed om te weten dat de EIA en de MIA niet voor dezelfde investering gebruikt kunnen worden, je dient dus na te gaan welke regeling het beste in jouw situatie past.

Ten slotte is er nog de Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Deze regeling maakt het mogelijk om een investering van de winst af te trekken. De hoogte van de KIA hangt af van het totaal geïnvesteerde bedrag.

Belangrijk voor het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen

Als je wilt investeren in zakelijke zonnepanelen dien je nog met enkele zaken rekening te houden:

  • Mocht je de investering in zonnepanelen willen maken en een offerte aanvragen, zorg er dan voor dat de offerte en het energiecontract op dezelfde naam komen te staan. Anders kan je geen teruggave doen bij de belastingdienst.
  • Vergeet daarnaast je investering na het zetten van de handtekening op de offerte niet binnen drie maanden te melden bij het RVO om gebruik te maken van de fiscale voordelen.

Wil je zakelijke zonnepanelen aanschaffen?

Overweeg je om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Neem dan contact met ons op en onze adviseurs helpen je graag verder. Mocht je het al zeker weten, dan kun je direct een gratis dakscan aanvragen. Samen zorgen wij voor een duurzame toekomst voor jouw bedrijf.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram