Zonnepanelen aanschaffen, waar moet je op letten?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een hele investering die je niet zomaar zonder enige research doet. Maar waar moet je eigenlijk op letten tijdens de je oriëntatieproces voor het aanschaffen van zonnepanelen? Wij geven hieronder de belangrijkste tips en handvaten.

De belangrijkste tips voor het aanschaffen van zonnepanelen!

Ten eerste ga je kijken of het dak of de locatie waar de zonnepanelen dienen te komen wel geschikt is voor zonnepanelen. Is er voldoende zon? Is er voldoende ruimte voor het plaatsen van een X aantal zonnepanelen? In welke richting kunnen de zonnepanelen geplaatst worden? Allemaal belangrijke factoren waar rekening mee gehouden dient te worden, voordat er een offerte opgevraagd kan worden. Bij ZonnepanelenPlus is het mogelijk om vooraf een gratis dakscan te doen om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.

Zodra je antwoord op bovenstaande vragen hebt gekregen is het tijd om diverse offertes te gaan opvragen. Prijs is belangrijk, maar vergeet geen rekening te houden met de kwaliteit, levensduur en overige zaken van de panelen.

Daarnaast zijn er ook diverse soorten zonnepanelen. Zo heb je monokristallijne, polykristallijne en amorfe zonnepanelen. Het verschil is dat monokristallijne zonnepanelen uit één kristal bestaan. Daarnaast zijn dit wel duurdere zonnepanelen, maar leveren ze per oppervlakte een hoger rendement op. Polykristallijne zonnepanelen bestaan uit meerdere kristallen. Deze panelen zijn relatief goedkoop, maar leveren dus ook minder rendement op. Ten slotte zijn er nog amorfe zonnepanelen, dit zijn buigzame zonnepanelen die goedkoop zijn, geen kristal bevatten en dus het minste rendement opleveren.

Verder kun je zelf nagaan of jouw gemeente nog werkt met een dergelijke subsidie. Sommige gemeentes hebben subsidies of andere leningen voor energiebesparende en duurzame projecten.

Ten slotte is het goed om na te gaan wat de garantie op je zonnepanelen is, maar ook op de service en eventuele installatie hiervan. De garantie kan per leverancier nog wel eens verschillen en je wilt niet voor verrassingen komen te staan voor, tijdens of na het installeren van de zonnepanelen. De zonnepanelen van ZonnepanelenPlus hebben maar liefst 25(!) jaar garantie op de panelen, het onderhoud en de bijbehorende service.

Start met het aanschaffen van de juiste zonnepanelen

Zoals we in bovenstaande tekst al aangaven is het belangrijk om dus eerst na te gaan of jouw locatie of dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Door het doen van de gratis dakscan kom je erachter of je dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen er nodig zijn en wat het uiteindelijk aan rendement gaat opleveren.

Meer nieuws

Zonnepanelen voor particulieren

Profiteer van het hoogste rendement met de beste zonnepanelen op de markt.
Gratis dakscan

Zonnepanelen voor ondernemers

Duurzaam ondernemen met zonnepanelen en profiteren van alle voordelen.
Gratis dakscan
Website laten maken door Bureau Magneet - Online marketing
crossmenuchevron-downarrow-leftarrow-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram